+36709772588       1022 Budapest, Hankóczy Jenő u. 35.       1221 Budapest, Vihar u. 22.    
dszit

AYRES-DSZIT TERÁPIA

 

ayres terápia, dszit

Az Ayres terápia célja:

A használt eszközök segítségével lehet fejleszteni a nagymozgásokat, lehet azokat pontosítani, javítani lehet a mozgás tempójának, ritmusának, irányának egyre tudatosabb kontrollját. Ügyesednek a finommotoros készségek, javul a szem-kéz koordinációja. Az Ayres terápia felkészíti a gyermeket arra, hogy a későbbekben olyan 30-60 perces foglalkozásokon (pl.: TSMT terápia, Alapozó Terápia) vegyen részt, melyek már kitartó figyelmet, koncentrációt igényelnek.

Mikor ajánlunk Ayres terápiát és szenzomotoros fejlesztést?

  Szülési traumák után, mikor a csecsemő nyugtalan, rossz alvó, nehezen adaptálja az új körülményeket.
  Megkésett mozgásfejlődésnél, mert ilyenkor a csecsemő valamennyi észlelési és tanulási funkciója megkésve kezd fejlődni.
  Ajánlunk Ayres terápiát mozgássérült gyermekeknek, mert eszközeink által új mozgásélményben van részük, mely segíti a különböző testhelyzetek adaptálását.
  Ügyetlen, összerendezetlen mozgású gyermekek sok-sok olyan mozgásformát, eszközt tapasztalnak meg az Ayres terápia során, melyek fejlesztik a koordinációt, az egyensúlyt, a figyelmet és a koncentrációt.

ayres terápia, dszit terápiaayres terápia, dszit terápiaayres terápia, dszit terápiadszit terápiaayres terápia, dszit terápiaayres terápia, dszit terápiaayres terápia, dszit terápiaayres terápia, dszit terápiaayres terápia, dszit terápiaayres terápia, dszit         terápiamozgásterápia, dszit terápiaayres terápia, dszit terápiaayres terápia, dszit terápiaayres terápia, dszit terápiaayres terápia, 
         dszit terápiadszit terápiaayres terápia, dszit terápia ayres terápia, dszit terápiaayres terápia, mozgásterápiaayres 
         terápia, dszit terápiadszit terápiadszit terápiaayres terápia, dszit terápiaayres terápia, dszit terápiaayres terápia, dszit terápiadszit terápiaayres terápia, dszit terápiadszit terápiadszit terápia

 

 


Szenzomotoros fejlesztés, AYRES - DSZIT terápia:


Ayres, DSZIT terápia akár 1 napos életkortól.
Szervezetünket folyamatosan érik ingerek, egyrészt a külvilágból, másrészt saját testünkből. Minden beérkező ingerre van motoros, mozgásos válasza az idegrendszernek.

Például:
  látom a lépcsőt, fellépek,
  vagy hallom az autó hangját, megállok,
  vagy elesek, letámasztom a kezem,
  vagy érzem a forró vizet, elhúzom a kezem,

és még sok-sok példánk lehetne. Az Ayres szenzoros integráció feladata a különböző csatornákon beérkező ingerek értelmezése, a jó vagy rossz motoros válasz minél gyorsabb elindítása.

 

  ayres terápia, dszit, terápia, tsmt, beszédindító torna

  Időpontegyeztetés

  Szabó Beáta
  +3670 9772588