+36709772588       +36302500971       1022 Budapest, Hankóczy Jenő u. 35.    
ayres terápia, dszit, mozgás, terápia, gyermekek

AYRES-DSZIT TERÁPIA

 

ayres terápia, dszit, mozgás, terápia, gyermekek

Az Ayres terápia célja:

A használt eszközök segítségével lehet fejleszteni a nagymozgásokat, lehet azokat pontosítani, javítani lehet a mozgás tempójának, ritmusának, irányának egyre tudatosabb kontrollját. Ügyesednek a finommotoros készségek, javul a szem-kéz koordinációja. Az Ayres terápia felkészíti a gyermeket arra, hogy a későbbekben olyan 30-60 perces foglalkozásokon vegyen részt, (pl.: TSMT terápia, Alapozó Terápia) melyek már kitartó figyelmet, koncentrációt igényelnek.

Mikor ajánlunk Ayres terápiát és a szenzomotoros fejlesztést?

  Szülési traumák után, mikor a csecsemő nyugtalan, rossz alvó, nehezen adaptálja az új körülményeket
  Megkésett mozgásfejlődésnél, mert ilyenkor a csecsemő valamennyi észlelési és tanulási funkciója megkésve kezd fejlődni.
  Ajánlunk Ayres terápiát mozgássérült gyermekeknek, mert eszközeink által új mozgásélményben van részük, mely segíti a különböző testhelyzetek adaptálását.
  Ügyetlen, összerendezetlen mozgású gyermekek sok-sok olyan mozgásformát, eszközt tapasztalnak meg az Ayres terápia során, melyek fejlesztik a koordinációt, az egyensúlyt, a figyelmet és a koncentrációt.

 

 


Szenzomotoros fejlesztés, Ayres - DSZIT terápia:


Ayres, DSZIT terápia akár 1 napos életkortól.
Szervezetünket folyamatosan érik ingerek, egyrészt a külvilágból, másrészt saját testünkből. Minden beérkező ingerre van motoros, mozgásos válasza az idegrendszernek.

Például:
  látom a lépcsőt, fellépek,
  vagy hallom az autó hangját, megállok,
  vagy elesek, letámasztom a kezem,
  vagy érzem a forró vizet, elhúzom a kezem,

és még sok-sok példánk lehetne. Az Ayres szenzoros integráció feladata a különböző csatornákon beérkező ingerek értelmezése, a jó vagy rossz motoros válasz minél gyorsabb elindítása.

 

    ayres terápia, dszit, terápia, tsmt, beszédindító torna

    Időpontegyeztetés

    Szabó Beáta
    0630 250 0971
<