+36709772588       +36302500971       1022 Budapest, Hankóczy Jenő u. 35.    
tsmt terápia, terápia, gyerekek, mozgásterápia

DSGM terápia

 

tsmt terápia, terápia, gyerekek, mozgásterápia

A módszert elsősorban azoknál az újszülötteknél alkalmazzuk, akinek az izomtónusa valamilyen trauma kapcsán eltolódott csökkent vagy fokozott tónus irányába, de akár ezek együttes jelenléte is előfordulhat. Az ilyen típusú izomtónus-zavarokhoz szinte minden esetben a normálistól eltérő, illetve megkésett mozgásfejlődés is társul.
A DSGM terápia kettős hatásmechanizmusa révén egy időben képes korrigálni mind az izmok tónusát, helyzetét, működését, mind pedig - az idegrendszer direkt stimuláló hatásának köszönhetően - a központi idegrendszer izomtónus szabályozását.

E terápia célja tehát a korrigált izomműködés mellett a gyermek mozgásfejlődésének normalizálása, a tanultak megerősítése, ezek idegrendszerbe való „bevésődésének” elérése. Mindezeket a kezelés során a baba passzív helyzetében, illetve spontán és irányított mozgása folyamán alkalmazott kezelés révén valósítjuk meg.

 

 

A DSGM TERÁPIA


A Dévény-féle manuális technika (Dévény Speciális manuális technika Gimnasztika Módszer, DSGM) az eddigi mozgáshabili-tációktól eltérően egy új szemléletre épülő rendszer, amely speciális fogásokat alkalmazva, egyaránt hatással van az izomzatra és az idegrendszeri szabályozásra.

logopédis

 

 

tsmt terápia, terápia, gyerekek, mozgásterápia

Időpontegyeztetés

Szabó Beáta

0630 250 0971