+36709772588       1022 Budapest, Hankóczy Jenő u. 35.       1221 Budapest, Vihar u. 22.    
pfaffenrot terápia, gyerekek, mozgásterápia

PFAFFENROT terápia

 

pfaffenrot terápia, gyerekek, mozgásterápia

Pfaffenrot-féle Szinergetikus Reflexterápia:

Javasoljuk hipoton-, spasztikus izomtónusnál, mozgásfejlődési elmaradásnál, neuroortopédiai mozgászavaroknál (CP, Parkinson-kór, Sclerosis Multiplex), motoros és mozgató apparátus elváltozásainál (lábujjhegyen járás, dongaláb, spina bifida, bokasüllyedés, lapos láb, scoliosis) traumás agysérüléseknél, migrénnél.
A Pfaffenrot-féle Szinergetikus Reflexterápiát (SzRT) Dr. Waldemar Pfaffenrot gyermekrehabilitációs főorvos és ortopéd szakorvos fejlesztette ki a '80-as-'90-es években a mozgató szervrendszer másodlagos deformitásainak megelőzésére, operáció elkerülésére.

pfaffenrot terápiamozgásterápiapfaffenrot terápiamozgásterápiapfaffenrot terápiapfaffenrot terápiapfaffenrot terápiapfaffenrot terápiapfaffenrot terápiapfaffenrot terápiapfaffenrot terápiapfaffenrot terápiamozgásterápiamozgásterápiamozgásterápiamozgásterápiamozgásterápia

 

 

A TERÁPIA LÉNYEGE, A KEZELÉS MENETE:


A terápia döntően myofascialis- és lágyrész-technikákból, akupresszúrából és reflexzóna kezelésből épül fel. Nagy előnye, hogy fájdalommentes, és a páciens szempontjából passzív, tehát csak a terapeuta dolgozik aktívan. Éppen ezért az életkor szempontjából széles skálán alkalmazható. A kezelést blokkban végezzük (1 blokk -10 nap), akár komplexen gyógytornával vagy egyéb fejlesztő terápiákkal kiegészítve.

 

 

A terápia jelenleg szünetel.