+36709772588       1022 Budapest, Hankóczy Jenő u. 35.       1221 Budapest, Vihar u. 22.    

SZÜLŐI VÉLEMÉNYEK

"6 éves, nem "szabvány" kisfiunk óvodai életéről többnyire a gondokra fókuszáló, negatív visszajelzéseket kapunk. Nagy örömmel jár a Napraforgóház foglalkozásaira, ahol szívvel-lélekkel támogatják őt fejlődésében, és ez rendkívül fontos nekünk! És ami a leges-legfontosabb, hogy óriási támaszok vagytok nekünk, a szüleinek is, mert a JÓT látjátok a mi nagyfiunkban, tudjuk, hogy minden egyes foglalkozással egyre kiegyensúlyozottabb lesz, ahogy minden általatok javasolt szakemberrel való találkozás is előrébb vitt minket."
(egy 6 éves kisfiú édesanyja)

 

"Mit kaptunk a Napraforgóháztól? A profi szakmaiságon túl több pszichológus, gyógypedagógus után, végre választ a gyerek "furcsaságaira". (Miért nem eszi meg az almahéját? Miért nem veszi fel a zoknit? Miért ingerlékeny, ha zaj van? Miért nem rajzol?) Azt éreztem az első perctől fogva, hogy meghallgattok, és meg is halljátok, amit mondok, nem csak aggódó első gyerekes szülőnek gondoltok. Miután sikeresen lehámoztuk együtt az első réteget, mentünk tovább, EGYÜTT. A kommunikációtokban érzékenyen figyeltetek, mit bír el a szülő és mikor. Ezért rendkívül hálás vagyok. Folyamatosan figyeltetek, hogy a gyerek az adott terápiában jól érzi-e magát, fejlődik-e. Ha nem, mást javasoltatok, és változtattatok. Nagyon jó, hogy nem kategorizáltok, hanem személyre szabottan keresitek a megoldást. Jó érzés, hogy elérhetőek vagytok személyesen, telefonon es emailen is. Azonnal kapok választ, megnyugtatást. Barátságos, családias légkört, ahova jó belépni."
(egy 7 éves kisfiú édesanyja)

     

    Addig problémamentesnek tűnő gyermekünkön

    másfél éves kora körül aggasztó tünetek jelentkeztek. Mozgáskoordinációja és egyensúlyérzéke gyenge volt, szemkontaktusa esetleges, figyelme nehezen felkelthető és rövid terjedelmű, a beszéde nem indult. Nem kezdeményezett kapcsolatot a kortársaival, azok játékai sem érdekelték. Ekkor kezdtünk keresni fejlesztési lehetőségeket, s jutottunk el a Napraforgóba, ahová két éve járunk. A Napraforgóház munkatársai hónapokkal az orvosi diagnózis (gyermekkori autizmus) előtt megkezdték a fejlesztést. Gyermekünk ma már beszél, mozgása összerendezettebbé vált, kognitív készségei és figyelme nagyon sokat fejlődött. Újabban szerepjátékokat is játszik, és kifejezetten utánozza a többi gyereket, próbál velük kapcsolatot teremteni. Meggyőződésünk, hogy gyermekünk fejlődése jelentős mértékben annak a szakmai felkészültségnek, felelősségteljes munkának és emberi magatartásnak köszönhető, amely a Napraforgó terapeutáit jellemzi." (egy 4 éves kisfiú édesapja)